Uusi vuosi ja uudet kujeet – sekä uudet trendit: “Trendit joihin hurahdat 2015!” Lehdet ovat pulloillaan alkaneen vuoden must-have-juttuja ja can’t-live-without-tuotteita. Minua hieman ällöttää.

Miksi meille syötetään ajatusta siitä, että kaikki tarvitsevat kaikkea samaa mitä kaikilla muillakin on? Ja vielä tärkeämpää, miksi menemme halpaan? Trendien seuraaminen kun ei ota omia mieltymyksiä huomioon ja on kaiken lisäksi erittäin kallista puuhaa.

Olen itse vannoutunut yksilöllisten ratkaisujen puolestapuhuja. Vaikka ihminen on laumaeläin, on meillä silti yksilöllisiä tarpeita ja ajatuksia siitä mistä itse tulemme onnelliseksi ja mitä koemme tärkeäksi.

Asumisen trendit

Asumisessakin on trendejä. 60-luvulla oma uima-allas oli hulppeiden omakotitalojen must-have. Tänä päivänä se on koti-spa sisältäen saunan, poreammeen ja kaksi suihkua. 80-luvulla erkkerit olivat muotia, Eurohouse oli parhaimmistoa, nykyään valkoiset kivitalot valtavine ikkunoineen ovat näyttö menestyksestä. Asunnon kattokorkeus kertoo nopeasti millä vuosikymmenellä talo on rakennettu. Tämän kevään sisustustrendeissä näkee paljon sinistä ja muhkeita pyöreitä muotoja.

En ota trendeihin sinänsä kantaa, uskon että jokaisessa trendissä on puolensa.  Niin 1920-luvun kuin 1980-luvun taloissa, niin valkoisessa kuin värikkäässä voi aivan varmasti asua ja viihtyä. Kritisoin kuitenkin trendejä ilmiöinä ja kyseenalaistan miksi niin monet ihmiset päättelevät, miten he itse haluavat asua, sen perusteella miten muut asuvat, eivätkä oman elämäntyylin ja tarpeiden mukaan. Itse hankaloitamme elämämme kuvittelemalla, että meidänkin pitää asua niin kuin naapurit.

Mistä sinä tulet onnelliseksi?

Haastan teidät, priorisoikaa omat tarpeenne! Asuminen on todella henkilökohtaista. Mielestäni asumisratkaisut ansaitsevat perusteellisen tarveanalyysin. Miettikää tarkkaan, mistä tulette onnellisiksi – siitä, että kotinne on muiden mielestä hieno, vai siitä että se vastaa perheenne arjen tarpeita ja on sijoituksena järkevä. Me kaikki tiedämme, että asuminen Suomessa on todella kallista, joten eikö jokaista senttiä kannata sijoittaa omien mieltymyksien mukaan?

Anna