Anna Talasmäki

Yrittäjä, Kauppatieteiden tohtori, LKV-pätevyys

”Kaikesta näkee että Anna nauttii siitä mitä tekee ja on aidosti kiinnostunut auttamaan asiakasta.”

Reijo Grönholm, asiakas

Asuntokaupoissa ja asumisessa yhdistyvät toisaalta rationaalinen ajattelu – juridinen kauppa, taloudellinen sijoitus – ja toisaalta hyvinkin henkilökohtaiset ja tunnepitoiset asiat – kuten tunne siitä, mistä oma koti on luotu. Asunnonetsimisessä minun kovat sekä pehmeät arvoni yhdistyvät ja nautin siitä, että pystyn auttamaan asiakkaitani löytämään itselleen henkilökohtaisia asumisratkaisuja kestävän yksityistalouden puitteissa.

Lapsuudenkodissani Helsingissä 80-luvulla yrittäjähenki oli käsinkosketeltavaa. Isäni oli kiinteistöalan yrittäjä. Hänen kanssaan kuljin asuntonäytöissä ja myös pankeissa lainaneuvotteluissa. Kotona loimme pohjapiirustuksia ja leikimme ‘osakkeita ja obligaatioita’. Isä ei antanut minulle kalaa, vaan opetti minut kalastamaan. 20-vuotiaana tein ensimmäisen asuntokauppani ja sen jälkeen niitä on tullut monia lisää.

 

Ammatillisesti olen kuitenkin kulkenut toisen tien. Ensin vierähti pari vuotta Lundin yliopistolla oikeustieteen opintojen parissa, sitten muutamia lisää Hankenilla Helsingissä, missä suoritin ensin KTM-tutkinnon ja heti perään KTT-tutkinnon. Vuodesta 2009 olen työskennellyt projektipäällikkönä ja ohjelmajohtajana yritysjohdolle suunnattujen kehitysohjelmien parissa. Niissä kuvioissa olen oppinut kaiken asiakastarpeiden analyysistä, high-end -palvelusta sekä projektijohdosta.

Vähitellen palapelin palaset ovat loksahtaneet kohdalleen ja vuodesta 2014 lähtien toimin yrittäjänä perustamassani yrityksessä KOIJA. Nyt yhdistän juridista ja taloudellista osaamistani, analyyttistä ja empaattista kykyäni sekä kokemustani projektinjohdosta ja -hallinasta asuntomarkkinaintohimooni ja iloon saada auttaa muita ja yhdessä luoda parempaa asumista. LKV-tutkinnon suoritin keväällä 2014.